Lelki titkaink

A tökéletes

  • Imádok plázázni, órákat tudok nézelődéssel és vásárlással tölteni,
  • sznob vagyok,
  • nem főzök, a gyerekek gyakran esznek gyorskaját,
  • veszekszem a gyerekekkel és a párommal,
  • nem figyelek másokra.

Ez mind így igaz, mert

  • átlagosan napi 10 órát használom az agyamat, és az tud igazán kikapcsolni, amikor elmegyek kocogni, (nem szak-) könyvet olvasok, és igen, az is, amikor egy plázában ténferegve nem kell gondolkodni (legfeljebb azon, hogy megvegyem, ne vegyem). Ritkán jutok el plázázni, de akkor igazán tudom ezt is élvezni.
  • valóban szeretem az igényes dolgokat, és úgy gondolom, hogy a magasabb minőségű tárgyak többnyire tovább tartanak, és kellemesebb viselni, használni őket.
  • a szuper nagyik a gyerekek szerint éttermet is nyithatnának, és óriási kényelem számomra, hogy leveszik rólam a főzés gondját. És senki se higgye, hogy a gyorséttermekben csak szemét kaja van. Előbb próbáljátok ki a kerületünkben a menzát, és aztán jöhetnek a vélemények.
  • a négy gyerkőc kissé túl van terhelve, és én mégis azt gondolom, hogy ennek ellenére minden belefér. Ezért például, ha fáradtságra hivatkozva kihagynak egy edzést, akkor bizony nem mindig vagyok bűbáj. És akkor sem, hogy ha a rajtuk lógó kütyük miatt ötször kell kérnem, vagy elmondanom valamit. És azt is nehezen tűröm, hogy a párom megfontoltabb, és nem ugrik fejest minden ötletembe. Szerencsére. És igen, kimerít, hogy egész nap mindenkivel megértő, és kedves és türelmes vagyok, így néha elfogyok, mire hazaérek.
  • az a munkám lényege, hogy másokra figyeljek, és ez nehezen megy folyamatosan, mert bizony elfáradok. Ugyanis nem ilyen az alaptermészetem. Gyors vagyok és nyüzsgő és türelmetlen, nem ráérős, odafigyelő (amilyen a párom). Így aki a munkán kívül találkozik velem, érezheti azt, hogy nem figyelek rá. Ez az én fő fejlődési területem: a lelassulás, és az, hogy megéljem a pillanatokat. Rajta vagyok.

Kedves Követőm, ki olvasod e sorokat, nyugodj bele, hogy senki sem tökéletes (én biztosan nem), és Te se akarj annak látszani. Mert tökéletesnek látszani rengeteg energia, és ezt az energiát fektesd inkább a személyes fejlődésedbe.

A legtöbb, amit ebben a témában üzenni tudok, azt Márai Sándortól veszem kölcsön:

“Embermódra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereknek!”

Áldott ünnepeket kívánok mindenkinek 2015 adventjén!

Hozzászólás